Wie zijn wij

Peuteropvang de Windmolen biedt opvang aan kinderen vanaf 2 jaar tot zij de 4 jarige leeftijd hebben bereikt. Zij komen een paar uur in de week spelen met andere kinderen.

Onder leiding van twee profesionele pedagogisch medewerksters en een enthousiaste vrijwilligster komen de kinderen spelenderwijs kennis maken met het spelen en leren in groepsverband. Op deze manier ontwikkelt zich het sociale gevoel zoals het delen van aandacht en speelgoed maar ook het wachten op hun beurt en luisteren naar elkaar.

Bij de peuteropvang staat spelen en ontdekken voorop. We zijn veel buiten waar we een heerlijke ruimte hebben om te rennen, fietsen, klimmen en waar we samen met de kinderen de bloembakken beplanten en verzorgen. De zandbak ontbreekt niet waar we kuilen graven en zandtaartjes maken.

Ook binnen hebben we veel ruimte waarin we met allerlei materialen kunnen spelen. Je vindt er auto's, een huishoek, duplo, klei en puzzels. Af en toe wordt dit speelgoed aangevuld met dozen, een waterbak of een berg met natuurlijke materialen zoals bladeren, kastanjes of lappen stof.

Bij de creatieve activiteiten maken we veel gebruik van kosteloos materiaal waar de kinderen naar hartelust mee kunnen knippen, plakken en kleuren. Een eierdoos verven is spannender en intensiever dan verven op een vel papier en wat kan je allemaal met wcrolletjes en yochurtbekers? De kinderen weten er wel raad mee. Bij de Windmolen biedt de medewerkster een aantal materialen aan en de kinderen bedenken zelf wat ze er mee gaan doen. Knopen kun je rijgen, in potjes doen, sorteren en tellen. Zo leert een kind spelenderwijs begrippen als vorm en kleur en wordt de fijne motoriek gestimuleerd.

Elk kunstwerk is anders omdat het kind het zelf heeft bedacht. Daar kan je trots op zijn!

Een pennenstandaard voor vaderdag

De zandbak is onmisbaar

Plakband, doppen en bekers. Dit doen de peuters er mee.

Deel deze pagina